Anne-Marie

"Detta är jag" 19 oktober 2016
Jag sitter just nu och tänker på hur mitt liv ser ut idag jämfört med för ett år sedan. Då bodde jag fortfarande hemma. Det känns som att jag har växt så himla mycket som person de senaste 10 månaderna än vad jag har gjort de senaste åren. Okej.. det började väl när jag började på gymnasiet, men att skaffa sin första lägenhet och att behöva ha ett jobb har lärt mig riktigt mycket. Det kommer nya utmaningar dagligen och jag får nya insikter hela tiden.
 
Ett problem som jag fortfarande kämpar med är att sluta slösa pengar och istället börja spara. Det är så lätt att vilja köpa och göra saker då man väl har pengar. Att ha pengar över på kontot är så frestande och farligt. Dagligen är jag inne på sociala medier som pinterest och instagram där jag följer flera konton som lägger upp 'drömmiga' bilder på deras liv. Klart man vill ha det likadant. Då är det så lätt att lyxa till det och gå och köpa sig det där man för tillfället tycker väldigt mycket om. Dock har jag märkt att jag inte blir särskilt glad av att köpa en massa nytt, speciellt då jag märker att pengarna bara skjuter iväg och försvinner på kontot. Ofta ställer jag mig själv frågan vad jag faktiskt har lagt alla pengar på senaste månaden och orkar aldrig riktigt fundera klart på den frågan innan jag börjar må lite dåligt. Däremot tror jag att det är viktigt att jag går igenom detta, att vara med om att ha det kort om pengar i slutet av månaden och inte kunna göra vad som helst. I början av månaden kan det kännas jättebra men i slutet av månaden är det kanske inte lika bra. 
 
Jag har lärt mig att det är viktigt att äta bra.. och speciellt äta någonting alls. På grund av dåliga sovvanor så äter jag väldigt dåligt och oregelbundet och det märker jag. Jag kan ofta känna yrsel på jobbet för att jag bara har druckit en kopp kaffe till frukost. De dagar som jag faktiskt får bra med sömn och hinner äta frukost mår jag som bäst.. men icke lär jag mig av det. Jag har svårt för det där med rutiner och att ta hand om mig själv.
 
Sömn.. jadu.. det där med sömn är inte riktigt min grej. Eller, det är verkligen min grej för när jag väl sover så sover jag djupt och länge. Vaknar allt för ofta 15 minuter innan jag ska ut genom dörren och ta bussen till jobbet. Jag älskar att sova men det händer sällan att jag går och lägger mig innan klockan 12. (Som nu till exempel) Varje morgon ångrar jag att jag stannade upp så länge som jag gjorde för jag mår alltid skit och är alltid jättetrött! 
 
Tvätta kläder? Va? Vad sa du? Tvätta kläder idag? men jag har ju fortfarande inte använt allt i garderoben ännu? Just det, jag är dålig på att boka tid i tvättstugan och tvätta... men oj vad tråkigt det kan vara att tvätta kläder. Jag önskade verkligen att någon kunde göra det åt mig. Det är då man saknar sin mamma :)
 
Nu har jag gått igenom allt det där som jag är rätt dålig på, spara pengar, äta mat, sova och tvätta(vill slänga in att diska inte heller är min grej). Nej det finns mycket som är tråkigt och jobbigt att göra men ack vad jag lär mig av mina misstag.. Jag tror att hela upplevelsen med sin 'första' lägenhet är hälsosam för vem som helst. Man måste få gå allt detta, beroende på hur duktig man är, för att kunna lära känna sig själv. Jag lär mig vad min kropp tycker och inte tycker om för vanor och vad jag är duktig eller dålig på. Jag lär känna mig själv helt enkelt. 
 
Jag är långt ifrån perfekt men jag växer som person och det sköna är att jag slipper bråka med någon annan om mina dåliga vanor för jag bor ensam. Jag bor i min egna lägenhet och då följer jag mina egna rutiner och det känns rätt bra ändå. Jag är glad och jag känner mig som hemma och det är väl det som räknas, att jag trivs där jag är. Just nu är jag hemma! 
 
Detta är jag 19 oktober 2016, vi får se vart jag är i livet om ett år.