Anne-Marie

Stress inför vad som väntar mig
  Det är essentiellt för mig att med jämna mellanrum få en dusch av kreativitet. Jag valde till exempel att läsa inriktningen Estetik- Media, Film på gymnasiet för att jag visste att om jag hade läst en Naturinriktning hade jag fått nog efter bara en halv termin. Att bara gå på teorilektioner och bara mata in information i huvudet är inte riktigt min grej(det är säkert mer än så men ni förstår). Det är kanske för att jag är lite av en mes gällande plugg men om jag känner mig rätt så hade jag inte haft det lika roligt som jag har haft det på mediainriktningen som jag gick.
  Ända sedan barnsben har jag suttit och gjort listor i små skrivböcker, jag har köpt inredning till rummet för att jag alltid skulle känna förändring, sedan början av gymnasiet då jag lärde mig Adobe Photoshop har jag varje vecka mer eller mindre redigerat bilder. Att jag har bytt blogg ett antal gånger är också brist på något kreativt att göra. Jag blir inte lätt nöjd och jag gör ofta saker lite för fort. Det har ju sina för- och nackdelar men det är något som jag har behövt. 
  Tack vare mitt behov av att vara kreativ har jag lärt mig massor. Jag söker upp hur man gör på internet och så gör jag det, det är inte mycket svårare än så. 
 
Jag ser inte mig själv som en person med någon särskild talang. Såklart finns det bitar som jag är lite bättre på men varje grej som jag tycker verkar kul att göra och som jag testar gör mig besviken då jag inte tycker att jag är bra på det. Det är nog inte bara jag som känner såhär vilket får mig att må lite b men så frusterande det är att inte komma på vad man är bra på. 
  Var och varannan dag kollar jag på Youtube och jag har till och med en egen Youtube-kanal men aldrig har jag känt att jag är duktig på det. Det är inte bara det som jag känner så över men det är ett bra exempel.
  'Övning ger färdighet' säger man, för att bli duktig på något måste man öva. Det får mig att tänka på Fredrik Eklund som är känd för sin roll i 'Million Dollar Listing New York' som sänds på tv. Häromveckan lyssnade jag på radioprogrammet Hallå P3 där han var gäst. Där berättade han att hans dröm var från början att bli skådespelare i New York. När han hade bott i New York ett litet tag bestämde han sig för att bli mäklare eftersom han visste att han var duktig på att förhandla och han tyckte om att vara bäst och om man var bäst i New York på att vara mäklare då hade man lyckats tyckte han. Han gick från 0%-110%-bäst på bara några år. Det är inspirerande.
 
Det jag har jobbigast med nu såhär efter 13 år av skola är att jag har noll tanke om vad jag vill jobba med eller göra. Jag tänker och tänker och tänker och det enda jag hör mig själv tänka är de sakerna jag vet att jag inte kommer vilja jobba med eller som jag inte kommer bli tillräckligt bra på för att bli bäst. Inte för att jag känner att jag behöver vara bäst, men jag vill trivas med valet som jag har gjort som jag ska leva med resten av mitt liv. 
  De som hade tagit studenten eller som hade slutat skolan och nu var 'tvugna' att skaffa jobb och leva ett vuxet liv då jag gick i skolan minns jag alltid sa saker som 'Åh, jag är så avundsjuk på dig som fortfarande går i skolan' och 'Njut av tiden i skolan för du vet inte vad som väntar där utanför'... Jag som trodde att allt skulle kännas bra efter gymnasiet. Det har inte riktigt sjunkigt in än att jag tog studenten för ca 2 månader sen och att ledigheten fortsätter efter sommaren, om jag inte hittar ett jobb. Jag håller med de som har sagt de där kommentarerna, jag förstår varför de sa som de gjorde. Man tror att det ska gå lätt och att man bara njuter av att vara ledig men mina tankar går från allt mellan 'var söker jag jobb?', 'tänk om jag inte hittar ett jobb?', 'tänk om jag inte trivs på jobbet?', 'jag måste ha körkort och då måste jag ha pengar, ugh', 'vad vill jag plugga och var?'.. till massor av andra tankar. Det är en konstant frågeställning som ställs upp i mitt huvud och ärligt talat så känner jag mig stressad. Det är svårt att ta det lugnt då man inte har en aning om hur ens framtid ska se ut. Därför vill jag säga till er som fortfarandre går i skolan, njut!
 
Från det ena till det andra.. ja det är svårt att hålla tankarna i styr. Hoppas ni känner er lugnare än mig iallafall.