Anne-Marie

Polen
I tisdags började mitt äventyr till Polen. Vid lite över 20:00 åkte jag till Malmö flygplats och vid 22:00 var jag på flyget till Gdansk. Efter en taxiresa till min syster Caroline som pluggar till läkare i Gdansk gjorde jag mig hemmastadd i hennes lägenhet som hon delar med 3 andra riktigt fina tjejer. Under onsdagen fick jag en full rundtur i Gdansk men en väldigt rask eftersom vi inte hade hela dagen på oss.
 
Caroline hade skickat bilder från en restaurang som hon och några vänner hade varit och ätit på som såg riktigt najs ut. Den hette Original Burger och hade mestadels hamburgare. Anledningen varför jag först och främst ville dit var för att då min syster var där sist serverade de maten riktigt snyggt, med metallburk för pommes och dricka i Drinking Jars men vi fick inte maten serverad på det viset av någon anledning. Restaurangen var inspirerad av Amerika och hade massor av filmaffisher som tapet på väggarna. Man kunde sitta i bilstolar, eller nedsjunkna stolar(bekväma) eller vid vanliga bord och stolar. Fastän det inte var som vi ville var det riktigt mysigt ändå.
På kvällen skulle hela lägenheten på födelsedagsmiddag för Caroline och en annan kille som hade fyllt år nyligen. Vi åt tre rätters som var jättegott men man var rätt mätt efter den middagen. Efter middagsbjudningen gick vi till en bar och där var det massor av andra läkarstudenter som hade delvis kommit för att träffa Caroline och andra killen som hade fyllt år men även för att bara träffa andra vänner. Det var väldigt avslappnat och trevligt och jag kände mig jättevälkommen. Det var nog en av de mysigaste offentliga ställena jag har varit på. Vi kom inte hem förrän vid halv 1 och somnade lite över 1 och då var vi rätt trötta.

Idag(torsdag) skyndade vi oss på morgonen för att få ihop all packning för att åka hem till Sverige igen, och denna gången fick jag sällskap på flyget tillbaka av Caroline. Innan vi åkte hem tog vi en tur in till stan igen och tog en mysig fika på ett kafé på torget som fanns. Där tog vi varsin Cappuccino och varsin Créme Brülee som var riktigt stora och riktigt goda.

Det var mina senaste 1,5dygn och inte var det särskilt dumt, speciellt inte då jag egentligen hade kunnat sitta i skolan på lektioner.
LISTEN + READ + WRITE
Just nu är min vardag lite hektisk då jag har mycket att göra i skolan, både läxor och filmprojekt. Det är jättekul men det tar på energin. Vissa dagar stannar man kvar i skolan för att göra det som behövs för att få klart saker och ting. Utöver skolan är jag ungdomsledare för en tonårsgrupp och i helgen var det övernattning i kyrkan. Det var riktigt kul och många kom, fler än vi hade förväntat oss och därför är jag och de andra ledarna rätt så utmattade men ack så glada över hur det gick. 

Om jag jämför mitt liv just nu med hur det var för bara ett år sedan har det förändrats en del. 

I helgen fick jag med mig två skrivböcker från övernattningen från Systrarna grene. De kostade bara 7kr/st. 

För några dagar sedan beställde jag hem en bok 'These days are ours' som jag inte har börjat läsa men den verkar läsvärd. 'Den handlar om en tjej som heter Hailey som bor i new york, och tiden är 6 månader efter 9/11. Hon har slutat College men hon och hennes vänner vet inte annat än att leva som de gjorde som studenter, alltså att festa.

   Över en natt verkar deras liv vara stabila då alla har jobb och de börjar fundera på att faktiskt bli vuxna. Sen träffar Hailey en kille som heter Adrian som vänder upp och ner på hennes värld, som får henne att se världen på ett nytt vis.'

Den verkar väldigt bra i alla fall.

Häromdagen då jag var på Lagerhaus, på triangeln i Malmö hittade jag en poster och en tavelram som jag tyckte var söt och därför köpte jag den. Jag tror postern var på rea och det hela kostade bara högst några kronor över 100.

whte gry blck

 

 Jag älskar att samla på mig av inspiration i alla former och material. Inom mode och skönhet tycker jag om en stilren grund med roliga detaljer därför samlade jag på mig några blandade blider i färgpaletterna vitt, grått och svart. Om ni vill få mer inspiration för mode, inredning, skönhet, mat och annat, gå in på min Pinterest.