Anne-Marie

pizza
Vem tycker inte om hemmabakad pizza? Jag gör iallafall och eftersom jag skulle äta middag ensam ikväll passade jag på att baka en mini pizza med lite blandade ingredienser som fanns i kylskåpet och skafferiet. 
Internet har allt man behöver veta, svårt som lätt, stort som litet och jag hittade ett superenkelt recept på god pizzadeg och superenkel hemmagjord tomatsås. 
 
Kylskåpet hade inte mycket att erbjuda men tillräckligt för att få ihop en riktigt god pizza. Jag hittade ett par körsbärstomater, en soltorkad tomat och små rester av grillad fläskfilé.
Allt det hackade jag i små avlånga bitar och spred ut över degen och sen hällde jag över ost, därefter lät jag pizzan vara inne i ugnen i ca. 10 minuter. Efter 10 minuter var den färdig och klar att äta och mums så god den var. 
 
Utöver pizzabakning har jag gjort en läxplanering och just nu kollar jag på 'Äntligen Hemma'. 
 
 
Pastabakning
Jag är en av de som har problem med Söndagar. De är den dagen i veckan då man kommer på att ledighet inte är något att tänka på mer eftersom det väntar en full arbetsvecka i skolan med tidigare morgnar, då man missar frukost och känner sig lagom sunkig. Morgnar är inte heller något av mina favoriter men både det och Söndagar är saker som jag börjar bli positivt ställd till. 
 
Min dag började klockan 10 imorse och då fixade jag iordning en havregrynsgröts-tallrik med två knäckebrödsmackor och en stor kaffekopp. Under förmiddagen tog jag en cykeltur till Höllvikens Galleria och köpte en Fit Me Foundation och Concealer och en flaska sminkborttagning. Det var jätteskönt ute och jag blev nästan för varm med jackan på och halsduken låg i cykelkorgen redan från start.  
  En stund senare åt jag, mamma och pappa rester av smörgåstårtan som bjöds på brorsans födelsedag. Solen värmde och jag njöt.
 
Under kvällen har jag bakat ihop en pastadeg och tryckt ut den i en pasta'maskin'. Det är lite klurigt att trycka ut den fin men det gick faktiskt och slutresultatet var kanske inte det finaste men jag är fortfarande väldigt nöjd. 
 
utemiddag
Vem var det som kom på vad som skulle bli till middag? Anne. Vem var det som gjorde grillspetten? Anne. Vem var det som försökte grilla med hamnade bakom kameran istället? Alldeles riktigt, Anne.
 
Till middag blev det grillspett, ett med blandade grönsaker; Zuchini, rödlök, röd/gul paprika och tomat, och ett med köttfilé. Tillsammans med det åt vi en rotfruktsgratäng som alltid är lika god. Jag fick även testa på mitt första smutta rosévin, nu när jag har fyllt 18. Det var inte gott så det blir nog ingen andra gång. 
Vi satt dessutom utomhus och åt middag men efter cirka en halvtimme började det bli för kyligt så vi gick in innan vi var genomfrusna i kropparna våra. 
 
Resten av kvällen bjuder väl på tv tittande och möjligtvis chips med dippa, men det är bara en gissning.